IT-eksperter, der leverer hostingløsninger

Er din virksomhed sikret mod cyberkriminalitet?

IT-eksperter, der leverer hostingløsninger

Passer din virksomhed godt nok på sårbare oplysninger om dine kunder og medarbejdere?

Hackerangreb rammer Danmarks private virksomheder og offentlige instanser i stigende grad. Hackerne går som regel efter personfølsomme oplysninger, som kan misbruges til alt fra afpresning til økonomisk kriminalitet. Og det er ikke kun de store fisk, hackerne går efter – ofte er det mindre virksomheder og privatpersoner, da det er nemmere for hackerne, at skaffe sig digitalt adgang og begå kriminaliteten.

Det er enormt vigtigt, at vedligeholde IT-sikkerheden, uanset hvilken størrelse din virksomhed har, for at beskytte virksomheden og kunderne mod cyberkriminalitet. Der er mange eksempler på virksomheder, som får stjålet data om sine kunder, og tillidsbarometeret hos forbrugerne er dalende, viser en undersøgelse fra KPMG.

IT-virksomheder benytter etiske hackere

Frygten for hacking skaber således en enorm vifte af IT-virksomheder, som har ‘etiske hackere’ til at spore sikkerhedsfejl og uopdagede ‘huller’ i systemerne, og dermed har mulighed for at reducere skaderne eller angreb fra kriminelle hackere – og det kan man ligeså godt udnytte til at forbedre sikkerheden!

Har din virksomhed en forsvarsstrategi

Har din virksomhed en forsvarsstrategi, hvis du bliver angrebet? Det handler jo ikke udelukkende om angreb, hvor vigtige og følsomme data bliver stjålet – det kan ligeså godt være cyberspionage, hvor kriminelle hackere overvåger virksomhedens træk i forhold til industrispionage. Ofte bliver disse angreb først opdaget når IT-sikkerhedseksperter gennemgår IT-sikkerheden i virksomhedens IT-systemer.

I takt med digitaliseringen bliver der i stigende grad krævet af kunder i et samarbejde med virksomheder, at der bliver foretaget sikkerhedskontrol og forsvarsstrategier i forhold til IT-sikkerhed.

En coworker fra CoworkIt sammenslutningen blev f.eks. hyret til et sikkerhedstjek på en af Danmarks havne, da en stor amerikansk samarbejdspartner skulle benytte havnen, og i den forbindelse krævede et overblik over IT-sikkerheden, og dermed også skærpede IT-sikkerheds foranstaltninger.
CoworkIt partneren gennemgik havnens IT-sikkerhed og også havnens fysiske sikkerhed, da de to ting mange gange hænger sammen.

Hvordan identificerer du et phishing forsøg?

Som hovedregel skaffer hackerne sig adgang via medarbejderne i virksomheden, ved at sende falske mails, hvor brugerne bliver snydt for deres oplysninger, som f.eks. login oplysninger til mail, intranet, sociale medier, bank/konto oplysninger m.m.

Hackere sender dig en troværdig e-mail med et link til en hjemmeside som du kender, hvor du skal indtaste dine login oplysninger, men det er en falsk side (en kopi af den rigtige) som ligner den rigtige side 100%, hvor du nu indtaster dine oplysninger. 

Herved har hackerne fået dine login oplysninger og du bliver sendt videre til den rigtige side, så du ikke aner uråd. På den måde når hackerne at komme langt ind i kernen af virksomhedens følsomme data, trods login krav, og virksomheden kan derved miste værdifuldt data, et stort økonomisk tab m.m.

Skru op for IT-sikkerheden

Af samme årsager burde virksomhederne i Danmark skrue op for IT-sikkerheden. Den digitale infrastruktur er vigtig for Danmark – ligesom det er, at digitalisere arbejdsgange.

Hos CoworkIt sammenslutningen har vi stor fokus på problemet, for det er noget, vi alle kommer til at opleve i stigende grad i fremtiden.

Kontakt din nærmeste CoworkIt Partner for at få tjekket og opdateret IT-sikkerheden mod IT-kriminalitet.

Del på linkedin
Del denne side på LinkedIn

Vi hører meget gerne fra dig

Du kan skrive til os via denne side, ringe til os eller finde en Coworker, der er tæt på dig her og tage direkte kontakt

Find CoworkIt Partner

Når du skriver via siden her, så vender vi tilbage til dig inden for kort tid. Hvis du ringer til os, så tager vi telefonen med det samme – eller ringer tilbage, så snart vi kan.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar