Profil billede af Tier1 Asset eksperter

Nyt samarbejde med Tier1 Asset

Billede af Tier1 Asset teknikere

Vi tager nu imod brugt IT-udstyr

For at tage vigtige skridt imod en mere grøn IT-branche har vi indgået et samarbejde med Europas førende Refurbisher, Tier1 Asset A/S. Sammen med dem kan vi nu tilbyde vores kunder at samle deres brugte IT-udstyr ind og sende det forsvarligt videre til genbrug. Gennem sikker håndtering og med fuld overholdelse af al lovgivning, bliver udstyret enten repareret og solgt videre eller nedbrudt til råmateriale, der kan sælges videre til anden produktion. Det er et vigtigt skridt, mod at sikre en mere grøn IT-branche – og vi gør det nu muligt for vores kunder at gå med på vejen.

Tier1 Asset har med over 20 års erfaring indenfor Asset Recovery opnået en ledende position inden for recycling af IT-udstyr. I mere end 66 lande indsamles der brugt IT-udstyr, og heldigvis er Danmark ingen undtagelse. Tier1 Asset håndterer over 250.000 enheder pr. år, og vi er meget stolte af at kunne byde dem velkommen som ny samarbejdspartner. Tier1 Asset arbejder sammen med de største virksomheder i verden og har derfor en bred og dyb viden og erfaring indenfor værdiansættelse og håndtering af brugt IT-udstyr. Det betyder, at vores kunder er sikret en fair og gennemsigtig pris for deres brugte IT-udstyr.

For os i CoworkIt er det samtidig et trygt samarbejde, da Tier1 Asset har opnået stor anerkendelse for deres korrekte og forsvarlige håndtering af brugt IT-udstyr.

Den enorme klimabelastning ved brugt IT-udstyr

Heldigvis har mange virksomheder fået øjnene op for, at en mere bæredygtig håndtering af IT-udstyr er nødvendigt for at imødekomme fremtidens udfordringer på klimaområdet. Alene udleder dataforbrug lige så meget CO2, som den samlede flytrafik i hele verden gør.

Endvidere har branchen set eksempler på, at afleveret IT-udstyr på genbrugspladser mm. ender på illegale affaldspladser forskellige steder i verden. Det er en kæmpe klimabelastning.

En EU støttet undersøgelse fra 2014 (The EU-funded project Countering Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) Illicit Trade (CWIT), under the scientific coordination of UNU-IAS)
viser at kun 35% af elektronisk affald i 2012 blev håndteret korrekt og forsvarligt til mindst skade for miljøet og klimaet. Det er allerede otte år siden.

Med udviklingen i forbruget af IT-udstyr og elektronik generelt, skal der derfor gøres noget for at mindske den klima og humanitære belastning, som vores brugte IT-udstyr udgør, både i EU, men også på globalt plan.

Kilde: https://ias.unu.edu/en/news/news/only-one-third-of-europes-electronic-waste-is-managed-correctly-a-study-finds.html#info

Fordele ved at benytte CoworkIt og Tier1 Asset

Et vigtigt parameter i at få flere til at genbruge og affaldssortere mm. er, at det er nemt tilgængeligt for os. Tilgængelighed har været en stor faktor i, at vi nu er teamet op med Tier1 Asset. Endvidere er de, som nævnt, eksperter i værdiansættelse, så virksomhederne samtidig er garanteret en fair pris på deres brugte IT-udstyr. Det er derfor både nemt og økonomisk rentabelt at benytte denne service gennem os.

Vi indsamler ganske enkelt virksomhedernes brugte IT-udstyr, bringer det forsvarligt til Tier1 Assets hovedkvarter i Allerød på Sjælland, hvor en meget detaljeret proces og analyse går i gang.

Overordnet set er der fem markante grunde til at vælge os og Tier1 Asset til bortskaffelse af det brugte IT-udstyr:

  1. Virksomheden får en garanteret tilbagekøbspris og lav TCO
  2. I får en lovpligtig dokumentation for recycling processen
  3. Vi vejleder jer ift. håndtering af udtjent IT udstyr
  4. Virksomhederne modtager dokumentation for håndteringen af datasletningsprocessen, der overholder GDPR regulativet
  5. Tier1 Asset overholder lovgivningen, i forhold til GDPR, CSR, WEEE regulativer, på baggrund af deres ISO certificeringer.

Processen er simpel, men det vigtigste er, at du som virksomhed ikke skal gøre meget andet, end at kontakte os i CoworkIt og så tager vi os af resten.

3 værdiskabende processer

Trin 1

Sikker afhentning

Bestil en GPS sporet og sikker container til afhentning af dit brugte IT udstyr på din adresse.
Skriv til Logistik@tier1asset.com.
Fyld containeren eller lad Tier1 Asset gøre det for dig.

Trin 2

Asset Recovery

Ved ankomst til Tier1 Asset ud-sættes IT udstyret for en Asset Recovery proces med fjernelse af identifikationsmærker og datasletning. Enhver håndtering er registreret på enhedens serienummer.

Trin 3

Rapportering

Enhver enhed er registreret og dokumenteret på enhedsniveau, samt beskriver hvad hver enhed har gennemgået i Asset Recovery processen.

Endvidere har Tier1 Asset forpligtet sig til 5 af FN’s 17 bæredygtighedsmål, og har en ambition om at fordoble upcyckling og genanvendelse af brugt IT-udstyr inden for de næste 3 år.

Med Tier1 Asset og vores hjælp bidrager din virksomhed derfor til at imødekomme følgende mål:

  • Mål 8:  Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • Mål 9:  Hvordan bidrager du til bæredygtig innovation?
  • Mål 10:  Hvordan kan du reducere ulighed
  • Mål 12:  Hvordan kan du støtte et ansvarligt forbrug?
  • Mål 13:  Hvordan tager du hensyn til miljøet?

Tag det grønne valg samme med os

CoworkIt arbejder dagligt med at optimere processer for vores store og landsdækkende IT-netværk. Vores volumen gør, at vi kan skaffe bedre fordele hjem til vores over 40 coworkers, som er fordelt rundt i hele landet. Dermed kan vi også indgå partnerskaber med innovative virksomheder, som sætter den grønne dagsorden allerførst. Det er en stor fordel for vores kunder. Vi ønsker at være medskabere af en grønnere verden, og vi starter derfor med at kigge på os selv og vores branche.

Med dette partnerskab glæder vi os over at kunne være medvirkende til en reduktion af branchens CO2 udledning. Men ikke mindst, læder vi os over, at vores kunder nu, nemt og tilgængeligt, kan tage et mere grønt valg for deres virksomheder og forretning.

Skal du med på den grønne bølge, så tag kontakt til os allerede i dag.

Vi hører meget gerne fra dig

Du kan skrive til os via denne side, ringe til os eller finde en Coworker, der er tæt på dig her og tage direkte kontakt

Find CoworkIt Partner

Når du skriver via siden her, så vender vi tilbage til dig inden for kort tid. Hvis du ringer til os, så tager vi telefonen med det samme – eller ringer tilbage, så snart vi kan.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar