Profil billede af CoworkIt IT ekspert

Hvad er IT-outsourcing?

Dybest set handler dette specialiserede felt indenfor IT om at lade specialister overtage driften af virksomhedens IT i større eller mindre skala. For en del virksomhedsejere kan det virke som et overvældende skridt at tage, men fordelene ved at IT-outsource burde slette tavlen med tvivl.

For at gøre det krystalklart, så skal du hæfte dig ved disse 5 fordele ved IT-outsourcing:

 • I reducerer omkostninger
 • I får flere muligheder for at øge væksten
 • I får bedre processer og mere flow
 • Datasikkerheden er i top og overholder lovkrav
 • Løft i kompetenceniveauet

Derfor IT-outsourcer virksomheder

Undersøgelser lavet at Deloitte i 2016 viser, at 59% af de virksomheder, som har outsourcet deres IT, oplevede det som en økonomisk gevinst, da de i sidste ende stod tilbage med et IT-setup, der arbejde for dem og ikke imod dem. Det gav overskud til at koncentrere sig om kerneforretningen, og dermed øge deres vækst.

Endvidere sagde 31% af de adspurgte virksomheder, at de oplevede en betydelig forbedring i deres service og brugeroplevelse.

17% af de adspurgte tilkendegav også, at de så processen omkring IT-outsourcing som en måde at distrupte deres virksomheds processer på og dermed drive forandring til et bedre virksomheds-setup. Med andre ord fik de taget stilling til deres interne processer og flow og fik samtidig mulighed for evt. ændre dem til det bedre.

Konklusionen må derfor være, at når virksomheder outsourcer deres IT, opnår de at få flere timer til at koncentrere sig om deres kerneforretning, der følgere gladere og mere produktive medarbejdere med i købet og konkurrencedygtigheden overfor kernemarkedet øges. Så måske kan det føles overvældende, men fordelene er omvendt ikke til at overse.

Nedenfor en oversigt over de største oplevede fordele ved outsourcing af virksomhedens IT.

Kilde: Deloitte’s 2016 Global Outsourcing Survey


Grafik som viser årsager til IT outsourcing

https://www.microsourcing.com/learn/blog/the-ultimate-list-of-outsourcing-statistics/

IT-rådgivning og datasikkerhed i IT-oursourcing

Der er ingen tvivl om, at webudvikling, hosting, software – og applikationsudvikling, infrastruktur, databasevedligeholdelse og hosting er områder, der sprænger skalaen for, hvad der bliver outsources i dag.

Men der er langt mere end blot ord og teknik i disse overskrifter. Rådgivning, service og datasikkerhed er nogle at de parametre, som ofte flytter store sten for virksomhederne, som oplever større tryghed, når en IT-ekspert altid er ved hånden.

Når du IT-oursourcer, får du mulighed for at få et komplet overblik over, hvad dit reelle IT-setup skal være for at tjene din virksomhed bedst. Helt ned på mindste detalje, til hver medarbejder, over til kunderejsen og tilbage til datasikkerheden, får du en detaljeret gennemgang, der vil belyse områderne, hvor der er størst gevinst og bedst ROI. Den komplette pakke bliver derefter sammensat, og IT-outsourcingen kan gå i gang, på de vilkår I har behov for og med den type service og rådgivning, som tjener jer bedst.


IT-rådgivning i øjenhøjde

Outsourcing sikrer virksomheden mod nedbrud

IT-kriminalitet er en størrelse, som alle virksomheder skal have på deres radar. Når du outsourcer din virksomheds IT, får du et dedikeret og specialiseret team til at sikre dig mod de trusler, som den digitale verden har med sig.

Med en IT-outsourcing får I fx:

 • Topsikre serverrum
 • Markedets bedste og opdaterede firewalls
 • DDOS-beskyttelse
 • Overvågning af driften 24/7
 • Værktøjer, der sikrer mod phishing, malware mm.
 • GDPR-rådgivning og implementering

Virksomheden er altså langt bedre stillet overfor angreb, nedbrud og nedetid, når IT-driften overlades til specialiserede teams – læs, hvordan vi gør det.


Grafik som viser 78% tilfredshed med IT outsourcing

https://www.microsourcing.com/learn/blog/the-ultimate-list-of-outsourcing-statistics/

Det skal du være opmærksom på

Der er naturligvis fordele og ulemper ved at IT-outsource. Som belyst vil den lange række af fordele dog altid slå ulemperne, men der er naturligvis en lang række ting, som du skal være opmærksom på, når først din virksomhed skal tage valget.

Samarbejdet om din virksomheds IT

At lægge en del af din forretning og virksomhed ud til en tredjepart er naturligvis en stor beslutning. Derfor handler det om mere end teknologi og optimering, når du ska vælge IT-partner. I skal ganske enkelt passe sammen.

Alt fra kemi til værdier i virksomheden skal gennemgås. Har I fx en grøn profil i virksomheden og en CSR-plan, skal I finde en partner, som deler de samme værdier.

I skal måske overveje at få en partner er tæt på din egen virksomhed, så face-to-face møder er en mulighed. Tillid er en vigtig faktor, måske den vigtigste. Spørg ind til hvad IT-virksomhedens betingelser er på området, og specielt omkring deres egne eksterne samarbejdspartnere mm.

Tryghed i samarbejdet

Det er som sagt en stor fordel for jer, hvis I finder en partner, der fysisk er tæt på jer. Vores netværk består af over 40 små– og mellemstore IT-virksomheder, som er lokaliseret over hele landet. Grundstenen i vores netværk er netop, at IT-driften skal være tæt på de virksomheder, vi IT-drifter for. Ene og alene af den grund, at det giver den største tryghed for virksomhederne.

Vi har oplevet store fordele både for os og for vores kunder, når vi fysisk kan stå på virksomheden i de tilfælde, hvor det er nødvendigt. Det giver et tættere og bedre samarbejde, som vi anbefaler at du vægter højt, når du skal vælge IT-outsourcing partner.

I dag er der mange muligheder for at vælge off-shore IT-outsourcing, hvilket i mange tilfælde kan give god mening, hvis du ikke har behov for en hurtig responstid, eller ikke vægter nærhed, sprog og kultur højt. Men oplever du, at det er vigtigt for jer, at kunne komme hurtigt i kontakt med jeres IT-leverandør skal tidszoner, afstand, sprogbarrierer, kulturindsigt og forretningsforståelse være en del af jeres for– og imod liste.

Sørg endvidere for at spørge ind til, hvordan IT-virksomheden overholder persondataforordningen og hvordan de arbejder med GDPR. Her skal I være særligt opmærksomme, hvis hosting købes i udlandet.

Forventningsafstemningen

Når først en IT-ekspert gennemgår jeres IT-setup vil der blive belyst en lang række områder, som skal optimeres. Forhåbentlig vil det også fremgå, at der er en lang række områder, hvor I har gjort det rigtig godt. Men begge parametre skal med i betragtning, og I skal derfor gennemgå hver detalje godt og grundigt sammen.

Spørg ind til enhver tvivl. IT-sproget kan være svært at forstå, men det er yderst vigtigt, at du som virksomhedsejer ikke har en masse ubekendte og ubesvarede spørgsmål, når først outsourcingen af jeres IT går i gang. Vi bryder i øvrigt IT-lingo ned på vores YouTube kanal.

Spørgsmål som pris, hvad der er inkluderet, hvad serviceaftalen indeholder mm., er naturligvis spørgsmål, der skal være afdækket.

Kontakt CoworkIt

Ønsker du at blive klogere på, hvordan vi arbejder med IT-outsourcing, kan du tage kontakt til os her. Vi vil derefter finde den CoworkIt virksomhed, som er tættest på dig, og som kan løfte din opgave. De første indledende møder er naturligvis helt uforpligtende og ganske uden binding.

Del på linkedin
Del denne side på LinkedIn

Vi hører meget gerne fra dig

Du kan skrive til os via denne side, ringe til os eller finde en Coworker, der er tæt på dig her og tage direkte kontakt

Find CoworkIt Partner

Når du skriver via siden her, så vender vi tilbage til dig inden for kort tid. Hvis du ringer til os, så tager vi telefonen med det samme – eller ringer tilbage, så snart vi kan.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar