Vi tager igen fat i, hvad du som virksomhed skal have for øje, når du går i gang med IT-projektledelse. Det kan fx være af et stort projekt som en ny ERP-løsning eller andre digitaliseringsprojekter, som kræver store ressourcer.
Måske har du søgt en SMV:Digital pulje, har fået tilskuddet og skal nu i gang – og det skal gerne være NU (helst i går).

Vi opfordrer dig til at stoppe op et øjeblik, og bruge de 4-5 minutter, det kræver at læse opslaget her. For hvis du ikke har øje for alt det, du ikke kan se, kan du og din virksomhed ende med at blive fartblinde.

Vores råd til dig:

Når vi arbejder med IT-projektledelse, starter vi altid med at forstå virksomhedens kerneopgave og funktion. Det er afgørende vigtigt, at vi kender virksomheden godt – både som virksomhed og som kultur. Arbejdsgange og medarbejderkultur er afgørende for, hvordan et nyt IT-setup bliver modtaget og arbejdet med efterfølgende. Derfor går vi ikke bare ind og laver en plan i et Excel ark, og så regner med at det bliver fulgt. For det gør det sjældent. Det er langt over halvdelen af de IT-projekter, der igangsættes, som ender i større problemer – nogle bliver slet ikke fuldført.

Vælg derfor en IT-rådgiver og projektleder, som kan gå en dag i jeres fodspor – eller længere. Som i perioden, hvor I arbejder med IT-projektet, kan blive en del af virksomheden, og der er nem adgang til samarbejdet.
Derudover er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan dette bliver modtaget. Er I fx i gang med at implementere en ny teknologisk løsning, som har stor effekt på jeres kunder? Sæt jer i deres sted, tal med dem og brug deres rådgivning som en del af jeres udformning og arbejde med projektet.
Også her er det en god ide at vælge en ekstern konsulent, som er uvildig, men som kunden måske også kan være helt ærlig overfor uden omkostninger.

Hav derfor øje for:

  • Medarbejder kulturen. Er det nemt eller problematisk at implementere nye arbejdsgange hos jer?
  • Hvor mange områder bliver berørt af IT-projektet. Ikke kun internt, men også eksternt.
  • Tag vare på kunden og /eller slutbrugeren. Hav dem med i projektet.

Nysgerrig på mere? Tag fat i Mads og hans team, der har et hav af IT-projekter, implementering og eksekvering i erfaringsbanken.

Ring på 70 400 800 eller skriv direkte til Mads på mads@coworkit.dk