Hvad skal du forlange, når du entrerer med en IT-projektleder?

SMV:Digital tilbyder et hav af vigtige og super gode tilskudspuljer, der kan bruges til at udvikle din forretning digitalt. Et er at få fat i tilskuddet gennem en ansøgningproces (det er i øvrigt nemmere end man tror), noget andet er at finde den helt rette IT-konsulent og/eller projektleder, hvis du fx ønsker midler til at implementere nyt software til at øge dine arbejdsprocesser mm.

Hvem skal det være?

Du kender måske allerede den rette? Og det er super godt! Men selvom du kender personen og virksomheden godt, og har en god relation, er der alligevel en række ting, du skal tænke på og have med i dine overvejelser.

Vi har samlet nogle af vores bedste råd her:

Den tætte relation gør vejen til målet mindre.

Vi nyder godt af at være tæt på vores kunder i vores landsdækkende netværk af IT-leverandører. Det er ingen hemmelighed, og når vi arbejder med IT-projektledelse og rådgivning, foregår det ofte direkte ude i marken. Hos kunden. Ikke kun et par gange til møder, når vi skal sætte det hele i gang, men igennem hele projektet.

Vi sætter os, så at sige, på kunden. På den måde forstået, at vi gerne afsætter faste dage gennem hele projektet, hvor vi arbejder on location hos kunden. På den måde kan vi blive en del af arbejdspladsen, og opfange de små ting i hverdagen, som det store billede ikke altid levner plads til.
Ofte udgør et IT-projekt også en læringskurve, hvor man som virksomhed bliver klogere på arbejdsgange og interne udfordringer omkring processer. Her er det vigtigt, at I har en samarbejdspartner, der er uvildig, og som ikke har anden aktie i projektet, end at styre jer godt i mål på den mest værdifulde måde.

Samtidig entrerer vi med hinanden i CoworkIt og vores landsdækkende netværk gennem hele projektet, hvilket sikrer at vores kunder altid har den rette ekspertise til projektet.

Fordi vi bor tæt på vores kunder, kan vi sikre en tæt og direkte adgang til samarbejdet. Det har vist sig at bære enormt stor værdi med sig for en lang række af vores kunder.

Derfor:

Vælg en konsulent, som har fokus på, og kan imødekomme, de nødvendige tilpasninger, som et IT-projekt ofte kræver.  Den model, som I normalt kører jeres interne projekter med kan være god på mange punkter. Men når vi taler om IT-projekter er det nødvendigt med en meget agil model, som også tager det større og mere holistiske billede med ind i projektet. Det kræver en tæt dialog og ofte et ekstremt tæt samarbejde.  Når I fysisk arbejder tæt sammen med jeres IT-projektleder, er chancen for at komme i mål langt større.

Hav derfor øje for:

  • At arbejde sammen med en konsulent, som er tæt på jer, så samarbejdet ikke obstrueres af afstand og en mødekalender.
  • At give plads til at jeres IT-rådgiver og projektleder kan blive en del af jeres virksomhed i den givne periode – det giver det bedste output.
  • At vælge en agil og fleksibel projektledelsesmodel, der tager højde for en stor variation af tilpasninger.

Har du brug for yderligere rådgivning, hjælp og vejledning er du velkommen til at tage fat i os på tlf. 70 400 800.

Vi glæder os til at høre fra dig.