Mød en partner i CoworkIt: Commsoft

Hvem er egentlig en del af CoworkIt? Hvor landsdækkende er vi egentlig, og hvilke kompetencer tilbydes der fra vores netværk?

Det sætter vi fokus på nu, og du kan allerede læse en række andre portrætter af vores coworkere her og her.

Men denne gang skal vi møde Jørgen Lund, ejer og direktør i Commsoft.

”Nærhed, der løfter i flok”

Vi befinder os øst på Sjælland nærmere bestemt i Køge. Her har Jørgen drevet Commsoft siden 2015 – en mindre virksomhed, som tæller fire medarbejdere og som udelukkende beskæftiger sig med virksomheders digitalisering i forbindelse med ERP-systemet, business Central, herunder integration af salgs – og serviceprocesser til ERP-systemet. ñ

Commsoft udmærker sig dermed i CoworkIt regi ved at være specialiserede, og på den måde repræsenterer de noget af det, der gør vores landsdækkende sammenslutning af IT-virksomheder helt specielt.

Da vi i sin tid startede CoworkIt, var det med tanken om at skabe et IT-netværk, som gjorde det muligt at bevare specialiserede kompetencer i IT-virksomhederne. Vi så en del virksomheder kræve langt mere af deres IT-leverandør end tidligere – med rette, for kravene om øget digitalisering voksede, ikke mindst fra myndighederne. Men det betød (og betyder stadig), at man som IT-leverandør skulle kunne mere, være mere generalist og løse flere opgaver end man måske havde kompetencerne til i virksomheden.

På den baggrund skete der et drastisk fald i kvaliteten af de leverancer, og samtidig opkøbte de store flere og flere af de mindre IT-virksomheder. Vi skabte CoworkIt på den baggrund, og med et ønske om at gøre op med den konsolidering.

Commsoft er et godt billede på, at dette lykkedes. For Jørgen og hans team har netop kunnet fastholde deres speciale og kompetenceområde, og samtidig blive en del af større digitaliseringsopgaver for en række SMV’er gennem CoworkIt.

”Vi kan løfte langt flere opgaver end, vi kunne uden CoworkIt. Og samtidig bevarer vi den lille virksomheds tætte samarbejde med kunderne. Det betyder en hel del for mig som virksomhedsejer at kunne bevare nærheden med kunderne, samtidig med at jeg kan arbejde sammen med over 200 kollegaer i branchen”, siger Jørgen Lund.

Lige nu er den største udfordring at få automatiseret branchen

Commsoft arbejder typisk med virksomheder inden for handel og produktion. Med den nye bogføringslov er der en del opgaver, der kræver langt mere automatisering og digitalisering end tidligere, og netop her ser Jørgen Lund, at udfordringen for virksomhederne findes i de kommende måneder og år.

Det er netop derfor, at det er vigtigt, at vi kan bevare vores speciale indenfor ERP-systemer, for der er mange virksomheder, som står lidt på bar bund i disse måneder, siger Jørgen Lund, men understreger samtidig, at de virksomheder, der hurtigt kommer på banen og får automatiseret deres produktionsgange, fakturering og bogføring også får en stor konkurrencefordel fremadrettet.

”Det er stille og roligt begyndt at gå op for SMV’erne, at hvis de kommer foran i den digitale proces, vinder de en lang række konkurrencefordele. Ikke mindst, fordi de automatiserede processer frigiver ressourcer i virksomhederne. Selvom processen kan virke uoverskuelig for de mange virksomhedsejere, så vinder de i sidste ende. Og det er jo netop det, vi kan i Commsoft i samarbejde med de andre Coworkere – gøre processen så smertefri som overhovedet muligt, da jeg som ERP-konsulent altid har en it-partner i baglommen, hvis opgaven også kræver andre kompetencer end dem, jeg har til rådighed i Commsoft” afslutter Jørgen Lund.

Læs mere om Commsoft her

Du kan i øvrigt finde alle vores 36 IT-partnere her.