Vi kan ikke længere være i tvivl: IT-sikkerhed er et nøgleområde og rygraden i dansk erhvervsliv på mange områder.

Flere og flere virksomheder vælger fleksible arbejdsmodeller, hvilket inkluderer hjemmearbejde eller remote arbejdssituationer. Det er en ny normal, der kræver en robust IT-infrastruktur og en forståelse for afgørende og vigtige sikkerheds

Arbejde udefra, enten hjemmefra eller på farten, indebærer brug af personlige netværk og enheder. Dette stiller højere krav til datakryptering, sikre adgangskoder og et effektivt backup-system. Risikoen for datatab eller -lækage er ikke kun et teknisk problem, men kan også få fatale konsekvenser for en virksomheds omdømme og drift.

Tab af data er lig med uoverskuelige konsekvenser

For enkeltpersoner kan tab af data være en stor følelsesmæssig udfordring. Tænk at tabe alle billeder, alle mails – alt?

For virksomheder er det dog en økonomisk katastrofe. Uanset om det er kundeoplysninger, finansielle data eller intellektuel ejendom, er konsekvenserne af datatab alvorlige. Dårlig omtale, juridiske problemer og operationelle forstyrrelser er blot nogle af de potentielle udfald.

Skab en kultur omkring IT-sikkerhed

For at imødekomme disse udfordringer, skal virksomheder skabe en stærk kultur omkring IT-sikkerhed. Det inkluderer uddannelse af medarbejdere i sikker datahåndtering, anerkendelse af phishing-forsøg, og brug af robuste værktøjer til datasikkerhed og backup – gerne med automatisering af hele det setup og de enkelte IT-sikkerhedsforanstaltninger.

Automatiser og opdater jeres IT-miljø

Automatiseret backup og regelmæssige softwareopdateringer er afgørende. Det sikrer, at du som IT-chef eller virksomhedsejer ikke er afhængige af den enkelte medarbejders evne til konstant at huske at tage backup eller opdatere systemer. En klar IT-politik og let adgang til IT-support er også vigtige elementer.

Begrænset adgang og proaktivitet

Sidst, men ikke mindst, bør adgang til data og systemer begrænses baseret på medarbejderens rolle og behov. Dette reducerer risikoen for interne fejl og datatab.

Hos CoworkIt er vi sat i verden for, at hjælpe din virksomhed gennem de mange muligheder, der findes for at skabe en robust og sikker, digital arbejdsplads. Vi tilbyder rådgivning og løsninger tilpasset dine behov for at sikre, at dit IT-setup er optimalt og hjælper din virksomhed til vækst fremfor at sætte en kæp i hjulet.

Kontakt os for et uforpligtende møde, hvor vi kan kigge nærmere på, hvordan vi kan hjælpe dig.