Systematisk opdatering af software inkl. styresystemer og backup af data er to helt grundlæggende IT-sikkerhedsforanstaltninger.

De vigtigste opdateringer er styresystemet, som i de fleste tilfælde er Windows. Men det er ikke nok – alle de programmer, I anvender, er potentielt set programmer, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis de ikke er opdaterede. Det gælder også jeres browser. Og det gælder også jeres mobiltelefoner (og husk i øvrigt også at tage backup af mobiltelefonerne, nu vi er i dén boldgade).

Læs mere om cloud og hosting

Mange lever i falsk tro på, at der er styr på opdatering og backup

I følge rapporter fra Deloitte Monitor og Erhvervsstyrelsen har 26 % af de danske SMV’er ikke styr på opdatering af software og styresystemer og backup af data. Det betyder jo samtidig, at 74 % af SMV’erne mener, at de har styr på deres softwareopdateringer.

Det er desværre vores erfaring, at mange SMV’er lever i en falsk tro på, at der er styr på opdateringer og backup.

En meget udbredt misforståelse er fx, at man tror, man har backup af Office 365, fordi man jo kører i skyen – men det er ikke tilfældet. Uden at vide det, lever man med stor risiko for datatab.

En økonomisk sidegevinst ved at få styr på opdateringerne er i øvrigt, at mange får ryddet op i software-licenserne ved samme lejlighed.

Erfaringer fra vores IT-eksperter

  • Software-versioner er ikke tidssvarende i forhold til IT-sikkerhed – fx Office, Adobe, PDF printer-software
  • Computere kører med mange forskellige og gamle versioner af standardprogrammer (Chrome, Adobe Acrobat Reader, Java) – software med kendte sikkerhedshuller
  • For mange eller for få softwarelicenser – virksomheden betaler for meget eller har risiko for bøder
  • Manglende backup af data og Office 365
    Ingen kontrol med backup-rutiner – kører de, eller har de fejlet? Manglende test af backup – potentielt datatab.

Download vores e-bog om IT-sikkerhed

Hvis du vil vide mere om, hvilke grundlæggende områder af din IT-sikkerhed, der er essentiel for, om hackere finder vej ind i din virksomhed eller dine systemer, kan du downloade vores e-bog: Find hullerne i jeres IT-sikkerhed – før andre gør det!

I e-bogen deler vi en række af de opdagelser og erfaringer, vores IT-eksperter har gjort gennem de seneste år, når de ved hjælp af vores CoworkIt IT Assessment har analyseret SMV’ers IT-infrastruktur og IT-sikkerhed.

God læselyst – og backup …