Vi er glade for, at vi ser et stigende antal virksomheder planlægger at investere betydeligt i IT-sikkerhed, som fremhævet i en nylig analyse fra Dansk Industri, der peger på, at virksomhedernes IT-investeringer nærmer sig 100 milliarder kroner.
Hvis din virksomhed endnu ikke har prioriteret IT-sikkerhed, risikerer I at sakke bagud i forhold til konkurrenterne. Det kan virke overvældende at skulle sikre sin virksomhed digitalt, men med de rigtige strategier kan du gøre en markant forskel som SMV’er – uanset om din virksomhed er stor eller lille.
Fokuspunkter for forbedret IT-sikkerhed
Men hvad hvis din virksomhed halter lidt bagud? Det kan virke som en kæmpe mundfuld at skulle styrke sin digitale sikkerhed, men ærligt talt, det behøver det ikke at være.
Vi giver dig her nogle praktiske råd, vi har indsamlet fra hele landet og vores 30 partnere. Forhåbentlig kan de giver dig et overblik over, hvad du skal tage fat på eller som det mindste have med på det næste ledelsesmøde og i bestyrelseslokalet.
- Dobbelt sikkerhed med multifaktor-autentificering
Det er som at have en ekstra lås på døren. Denne teknik gør det sværere for uvelkomne gæster at bryde ind, fordi de skal have flere nøgler for at få adgang. Benyt altid MFA (Multi-Faktor godkendelse) på alle systemer, som er en sikkerhedsforanstaltning, der kræver flere verifikationstrin for at bekræfte en brugers identitet, fx som en kombination af adgangskode og engangskode sendt til en mobiltelefon
- Brug trusselsintelligens via din IT-sikkerhedspartner
Forestil dig, at du har en vagt, der altid holder øje med, hvad der sker udenfor dit vindue. Det er det, vi fx gør, når vi overvåger kunders IT-systemer. Det betyder, at vi hele tiden har alarmer på den IT-infrastruktur, som vi supporterer, men også har alarmer ude i verden, der gør os opmærksomme på nye trusler.
- Undervis dit team og medarbejdere i IT-sikkerhed
Fejl sker, men mange af dem kan undgås, hvis alle i teamet ved, hvad de skal kigge efter. Træning (awareness) og vedvarende opmærksomhed på fx phishing træning kan gøre en kæmpe forskel, da mennesker ofte er det svageste led i virksomheden, og dermed også der, hvor der ofte sker sikkerhedsbrud.
- Zero Trust-modellen
Det lyder måske hårdt, men i den digitale verden er det klogt ikke automatisk at stole på nogen – ikke engang dem indenfor dit eget netværk. Ved at være lidt mere på vagt, sikrer du, at kun de rigtige folk har adgang. Zero Trust er en sikkerhedsmodel, der handler om at skifte fra den traditionelle tilgang, hvor man stoler på enheder og brugere inde i virksomhedsnetværket, til en mere skeptisk tilgang, hvor ingen enheder eller brugere automatisk tillades at få adgang til ressourcer.
For en SMV-virksomhed indebærer det at man går ud fra, at både interne og eksterne netværk allerede er kompromitterede eller kan blive kompromitterede. Det er de naturligvis ikke, men tankegangen er, at alt der kommer ind, selv medarbejdere gennem 10 år, er inficeret. Det betyder, at selv hvis en enhed er inde i netværket eller en bruger har logget ind, skal de stadig verificeres og autoriseres, før de får adgang til bestemte ressourcer eller data.
- Styrk din endpoint-sikkerhed
Endpoint-sikkerhed drejer sig om beskyttelse af de individuelle enheder eller “endpoints”, såsom computere, bærbare computere, smartphones og tablets, der er tilsluttet virksomhedens netværk. Området er afgørende, da de enheder udgør indgangspunktet for mange cyberangreb. Endpoint sikkerhed er fx to-faktor-godkendelser, opdateret software og i det hele taget, at sikre, at de enheder, som vi fysisk bruger i hverdagen er så sikre som overhovedet muligt.
- Vær opmærksom på privatliv og regler
Kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere er stadigt mere opmærksomme på deres data. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed har fokus på at overholde GDPR. Det er en god investering af få en DPO eller specialiseret konsulent til at kigge dine systemer, adfærd og politikker på området igennem.
- Avanceret netværksovervågning
Forestil dig, du har kameraer sat op i hvert hjørne af dit hus. På samme måde hjælper netværksovervågning dig med at holde øje med, hvad der foregår, så du kan handle hurtigt, hvis der opstår problemer.
Ved at fokusere på de her få nøgleområder kan din virksomhed øge den digitale sikkerhed, og dermed undgå at stå sårbart. Husk, det handler ikke kun om at beskytte din nuværende position, men om at sikre din fremtidige vækst og innovation.
Vores hold af IT-specialister er klar til at hjælpe dig med at gøre din virksomhed sikker. Vi tror på samarbejde og lokal support for at sikre, at du kan navigere trygt i den digitale verden. Ved at fokusere på disse områder, kan du ikke bare beskytte din virksomhed nu, men også sikre dens vækst i fremtiden.
Vi giver gerne en kop kaffe, og tager en helt uforpligtende snak omkring din virksomheds IT-setup og hvordan du kan gøre den stærkere og mere robust til fremtiden.
Tag fat i Mads eller Erik